Aries Cerat Concero Signature 65 W SET eindversterkers in de Ultisone demoruimte

Naamloos 07106

Aries Cerat is en blijft het merk waar we uitermate trouw aan blijven!  Niet uit opportunisme of financieel gewin maar gewoon omdat er geen ander merk is dat in staat is om zo een natuurgetrouwe weergave te verzorgen, Single Ended Triode versterking op zijn best!

Op de website van Aries Cerat vind je (hier) gedetailleerde informatie over deze speciale versterkers waarbij we de belangrijkste technische kenmerken even aanhalen:

  • Buizen: 1 x 814 ingangsbuis en 2 x 813 uitgangsbuizen (parallel geschakeld). Door het gebruik van een 'grote buis' als ingangsbuis is de aansturing van de uitgangsbuizen geoptimaliseerd met tot gevolg een zo min mogelijk vervorming in een zo groot mogelijk frequentiebereik.  Immers, vaak worden uitgangsbuizen te zwak aangestuurd waardoor veel vervorming optreedt, iets wat men doorgaans dan toebedeeld aan de buizensignatuur terwijl het feitelijk niets anders is dan een ontwerp dat de kantjes er af loopt...  Een goed ontwerp van een buizenversterker, en zeker igv een echte Single Ended Triode montage, is integendeel opener en natuurlijker, zoals de Aries Cerat versterking goed laat horen.
  • Biasregeling die kan gebeuren terwijl de muziek speelt, dit geeft een mogelijkheid om de smaak van de installatie in te regelen naar jouw goeddunken!
  • Electrische capaciteit van niet minder dan 700.000 µF en een energieopslag van 3000 joule per kanaal!  Dus 1.4 Farad en 6000 joule in totaal voor beide kanalen.  Dit geeft een onwaarschijnlijke controle en reserve die de fijnste dynamiek tot leven brengt!  Het is dergelijk fijne dynamiek die je in staat stelt de vioolbouwers te onderscheiden, de aanslag van een piano als realistich te ervaren, het aanstrijken van een boog te horen, de stemmen in een koor goed te onderscheiden, stabiliteit in de muziekweergave waarbij je oor (hersenen) zich niet steeds moet aanpassen, etc.
  • Een uitgangsvermogen van 65 Watt bij 8 ohm!  Vergelijk altijd het vermogen bij 8 ohm want andere merken durven weleens fabuleuze waardes te geven omdat deze van toepassing zijn bij 4 of 3 ohm.
  • Geen condensatoren in het signaalpad, een must!
  • Volledige punt tot punt solderingen.  Aries Cerat is geen bedrijf dat als assemblagehall fungeert in een 'duur' land dat zich feitelijk beperkt tot het monteren van voorgeprinte pcb's (Printed Circuit Boards) die bijlange de waarde en kwaliteit niet reflecteren van datzelfde land.
  • 150 kgs per kanaal, ja maar dan wel over 2 chassis verpreid, nobody is perfect ...