Stenheim Alumine TWO, de nieuwe referentie in monitor luidsprekers

5 Dsr3823

Ultisone is vereerd om tijdens New Music High End Innovation show in kamer 207 in primeur voor België het merk Stenheim te kunnen introduceren. Dit merk werd opgericht door 4 ingenieurs die hun sporen verdiend hadden bij Goldmund en hun eerste model, de Alumine TWO , heeft onmiddellijk hoge ogen gegooid zoals in verschillende internationale reviews gelezen kan worden.  Intussen is het merk serieus uitgebreid en vindt ze haar weg naar de meest veeleisende muziekliefhebbers.

Deze twee-weg monitor bestaat uit een aluminium behuizing en een uitmuntende afwerking waarbij zelfs geen enkel schroefje zichtbaar is verwerkt.  Haar zeer grote muzikaliteit heeft ze ondermeer te danken aan een grote dynamiek die zich ook op micro-niveau afspeelt waardoor zij in staat is de vele individuele timbres van stemmen en instrumenten mooi weer te geven.

Een andere en unieke eigenschap van deze luidsprekers is dat ze kunnen aangestuurd worden door versterkers met een zeer laag vermogen (vanaf 10 Watt) door een combinatie van een hoge ingangsimpedantie (minimaal 6 ohm) en een grote gevoeligheid (93dB).  Dit betekent dat de klank van de Alumine TWO zeker beïnvloedt wordt door het type versterking wat de eigenaar in staat stelt om een op maat gesneden geluidservaring te bekomen.

Tot slot moet nog vermeld worden dat de aluminium behuizing in vele kleuren en afwerkingsmogelijkheden aangeboden wordt.  In combinatie met het feit dat de Alumine TWO een naar voor gerichte poort heeft, stelt  de positionering en integratie van deze luidspreker geen problemen.

De prijs van de Alumine TWO is 12.500 EUR in de geborsteld aluminium-uitvoering maar wie zich verbindt tijdens de New Music High End Innovation show zal van een interessante lanceerprijs kunnen genieten!

20170112 115227 Stenheim 2 W V2