Studie en sparen voor high end audio

beschrijving foto

Waar moet je op letten? Alle apparatuur ziet er fantastisch uit, de folders glimmen nog harder. Onbekende merken met onbegrijpelijke technologie en materialen waar ik nog nooit van gehoord heb. Dat vergt studie. En sparen.

Een spiegelreflex van Hasselblad versus de camera van je smartphone

Bemoedigend: die grote bedragen zijn vaak onzin, zeggen kenners. Je kunt voor 5.000 of voor 10.000 euro ook al een prachtige installatie samenstellen. Zolang je de prijzen niet vergelijkt met consumentenelektronica. Want je vergelijkt een spiegelreflex van Hasselblad toch ook niet met de camera van een smartphone?

Uiteindelijk is er maar één doel: het weergeven van de werkelijkheid

„Zie het als een schilderij dat je stukje bij beetje schoonmaakt”, zegt een liefhebber. Het is niet leuk om in één keer de perfecte spullen te kopen. Dit is een reis die je aflegt. Zoals liefhebbers van klassieke auto’s jaren besteden aan het opknappen en dan tot hun schrik erachter komen dat-ie af is.

Perfectie is niet haalbaar. De uitdaging is juist om met verschillende componenten precies die balans van goede eigenschappen in het geluid te vinden die jou het meeste raakt.