Audiofiel3

Onze filosofie

Onze filosofie uit zich in de stilste passages, de meest virtuoze boogstreken, elke uitvoering die meeslepend wordt en in de meest fundamentele emoties die muziek je kan verschaffen en telkens opnieuw kunt beleven, wanneer en zo vaak je maar wil.

Wij stellen uitsluitend producten voor waar we 100% achter staan. Daarom kiezen we heel bewust voor een beperkt gamma dat een rigoureuze voorselectie heeft ondergaan. Die strenge selectie is nodig, want onze doelgroep is niet de occasionele radioluisteraar, maar wel de fervente concertganger, de onvoorwaardelijke muziekadept, de professionele musicus, … Stuk voor stuk zijn ze bereid te investeren in een installatie die de emoties van de artiest feilloos overbrengt. Onze oplossingen kunnen dus maar beter van hetzelfde niveau als de muziek zijn. 

En er zijn vele manieren om muzikaliteit uit te drukken. Haar beleving is feitelijk zeer persoonlijk en daar komt minder ratio aan te pas dan wat men wil doen geloven met enkele typische termen die veelvuldig gebruikt worden in traditionele reviews.   Bijvoorbeeld: de correcte weergave van stiltes of stille passages, die als fundament van de muziek gelden, die kun je niet verklaren met dynamiek of vervorming; het hoorbaar verschil tussen een jongenssopraan en een echte sopraan is met geen van de klassieke termen te verklaren, of het moet met alle tegelijk zijn.

Akoestisch advies op maat

Ultisone behoort tot de absolute top op het vlak van akoestiek. Dankzij de bouw van onze eigen luisterkamer/demoruimte, een doorgedreven opleiding, veelvuldige akoestische analyses in de studio én de dagelijkse beoefening van onze passie voor muziek. 

Gepersonaliseerde antwoorden

De activiteiten van Ultisone zijn gegroeid uit een persoonlijke passie. Bij ons dus geen honderden merken en commerciële belangen zoals in de klassieke handel, maar wel persoonlijk en deskundig advies. We vertrekken steeds vanuit de verwachtingen van de geïnteresseerde om tot de gewenste muziekbelevenis te komen. Verkopen op zich is dus nooit ons doel, wel het vinden van oplossingen die de klant op lange termijn tevreden zal stellen.

Daarnaast bieden we steevast een test aan van de producten bij de klant thuis. Overhaast beslissen staat dus niet in onze partituur.